Hae sivustolta

P 04 Otteluraportit

4.7.2015

Otteluraportti Hyundai-turnaus Siilinjärvi 4.7.2015

Perjantainen hellepäivä oli onneksi taittunut hieman viileämpään, mutta kauniiseen lauantaiaamuun, kun suunnattiin Siilinjärvelle. Siilien järjestämään jalkapalloturnaukseen.
Kohdetta lähestyttäessä taivas synkkeni ja osa jo epäili, että vettäkö se taas.

Pienen ympäristöopin hetken jälkeen oikea kenttäkin löytyi. Hieman kummastutti kentän selkeästi havaittava poikkeama  tasaisuudesta. On vaan totuttu niin hyvään, sama se pelialusta on molemmille joukkueille.

Osaa kannustusjoukoista vaivasi vielä/jo tuossa vaiheessa kuulemma jonkinasteinen kylmyys. Onneksi kyseinen ongelma katosi, kun ensimmäinen peli alkoi.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli KuPS:in monista joukkueista Oravat.
Aapelin hienolla maalilla WJK siirtyi johtoon jo varsin aikaisessa vaiheessa. KuPS tasoitti pelin ennen ottelun puoltaväliä  (ottelut pelattiin 30 minuutin otteluina, ei väliaikaa). Timin hieno läpiajo ja peli oli taas WJK:n. KuPS tiivisti tempoa ja nosti pelin uudelle fyysiselle tasolle, kovaa kaksinpeliä. Pari nopeaa maalia ja peli olikin 3-2 KuPS:lle. Pelin viimeiset hetket oli WJK:n kovaa painostusta ja pelikellossa jo 30 minuuttia Sami tunkeutuu rangaistusalueelle ja KuPS:n pelaajalla loppui reilut keinot ja tuomarin pilli soi oikeutetusti pilkulle. Sami pistää rankin sisään ja tuomarin pilli  soittaa pelin päättyneeksi. 3-3 Tasapeli.

Turnauksen aikataulu oli totutusta poikkeava, ei tunnin parin odottelua pelien välissä, vaan vajaan kymmenen minuutin tauon jälkeen seuraava peli. Tämä tuntui sopivan pojillekin, koska sää ei ollut liian näännyttävä ja vaihtopelaajia oli riittävästä. Koko ”kentällinen” voitiin vaihtaa kerralla. Nopea pelirytmi sai kiitosta myös kannustajilta, kentällä tapahtui koko ajan eikä ollut turhaa odottelua.

Toinen ottelu oli isäntiä FC Siilin -04 joukkuetta vastaan.
Pelin alku oli hyvin WJK:n hallinnassa ja Sami vei joukkueen ansaittuun johtoon. Hetken päästä FC Siili sai vapaapotkun ihan rangaistusalueen kulmalta, vaikka muuri oli hyvin ja Severi maalivahtina hyvin tilanteessa mukana, niin todella taitava vapaapotkua meni maaliin, 1-1.

WJK:n pojat kuitenkin päätti näyttää miten tänään kulkee ja varsin nopeaan tahtiin maalin kävi tekemässä Oskari, Sami kahteen kertaan ja Timi hienon yksilösuorituksen jälkeen. Peli 5-1 WJK:lle. Se legendaarinen hyvänolontunne taisi sitten hiipiä pojille puseroon ja FC Siili pääsi vielä ihan ennen loppua kaventamaan 5-3. Hieno voitto pojille ja mukavasti maaleja.
Muutenkin peli oli kokonaisuutena hienoa jalkapalloa. Nopeita juoksuja, hienoja syöttöjä ja myös tiukkoja, mutta reiluja pelaaja vastaan pelaaja kaksinkamppailuja. Katsomossa oltiin ihan pähkinöissä hienosta peli-ilmeestä.

Peliohjelma oli säästänyt loppuun todellisen yllätyksen. FC Siilin 02/03 tyttöjoukkueet, joista ensin kohdattiin Valkoinen joukkue.
Ville L aloitti maalien tekemisen jo ensimmäisillä minuuteilla juoksemalla läpi vasemmalta ja viimeistelemällä hienon maalin.
Timi jatkoi hetken päästä numeroiksi jo 2-0. Tytötkin heräili peliin mukaan ja kavensivat 2-1. Roope T. pääsi pelaamaan kärkeen ja heti tuli tulosta. Ensin 3-1 ja melkein heti perään 4-1. FC Siili kavensi vielä 4-2 ja vaikka vastustaja lopussa pyrkikin painostamaan pituusylivoimaa hyödyntäen voitto tuli numeroin 4-2.

Viimeinen peli oli FC Siilin tyttöjen Vihreää joukkuetta vastaan. Isännät hieman taktikoi ja tähän joukkueeseen tuli mukaan juuri pelanneesta Valkoisista kovimpia pelaajia. Peli olikin heti alusta alkaen varsin tasaista ja vastustaja siirtyi hetken päästä johtoon taitavasti nostetulla kaaripallolla. Maalissa hienosti torjuneella Tanella ei ollut mahdollisuuksia komeaa nostoa vastaan.

Mikäli oli FC Siilin johtomaali hieno, niin vielä hienompi oli WJK:n tasoitus.
Kulmapotku oikealta ja Roni pistää päällä sisään! Todella hieno puskumaali ja peli 1-1. Tästä ei mennyt kovin kauaa, kun Ville L pääsi taas irti ja päivän toinen maali  verkkoon! 2-1 WJK:lle.

Tytöt lisäsi taas fyysistä peliä ja pienempikokoiset pojat oli välillä tiukoilla kaksinkamppailuissa.
Lopulta tytöt onnistuivatkin tasoittamaan ja vaikka ihan viimeiset minuutit WJK painoi pelin FC Siilin päätyyn, niin peli päättyi 2-2 tasapeliin.

Hieno turnaus, kaksi tasapeliä ja kaksi voittoa palkittiin turnauksen hopeatilalla. Mitalit kaulaan, iloinen yhteiskuva ja hyvillä mielin kotimatkalle.

Kentän laidalta seuranneena mieleen jäi ihan ensimmäisenä poikien todella hieno peli-ilme. Hienoja syöttöjä, fiksuja väliinjuoksuja, puolustuksessa oltiin vakaalla jalalla, keskikenttä taisteli tiukasti varsinkin kahdessa viimeisessä pelissä hyvin hyökänneitä pidempiä ja ulottuvampia pelaajia vastaan. Kirjoittamista ei voi lopettaa kehumatta maalivahteja. Rassen sairaslomalle oli hyvät tuuraajat. Miro ja Roope pelasivat takuuvarmaa peliä, mutta varsinkin joukkueen taskuraketit Severi ja Tane näytti kaikille, että maalilla pärjää tosi hyvin lyhyempikin kaveri. Kun on hyvä, niin sitä vaan on hyvä!

JoJo:a vielä hiveli palkintojenjaon yhteydessä, kun FC Siilin toimihenkilö tuli viereen ja alkoi kysellä, miten pitkään tämä joukkue on meillä ollut kasassa. Oli peli kuulemma sen näköistä, että porukka olisi pelannut yhdessä ihan tarhasta alkaen.
No, fiksu kaveri. Tunnisti heti taitavat pelaajat, tosin varsin helppoahan se on kun toiset on noin hyviä. (ja valmentajat todellisia neroja)

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin, kunnes 1.8. taas pelataan piirisarjaa.

Autossa paluumatkalla käytiin dialogi:
– Seuraavat pelit on sitten piirisarjan pelit elokuun alussa..
– SITTEN VASTA!

 

Mitalit kaulassa on hyvä lähteä kotimatkalle! Kysymykseen missä Ronin ja Jyrin mitalit, järjestäjät varanneet liian vähän mitaleita, tulevat jälkitoimituksena

Mitalit kaulassa on hyvä lähteä kotimatkalle! Kysymykseen missä Ronin ja Jyrin mitalit, järjestäjät varanneet liian vähän mitaleita, tulevat jälkitoimituksena.

 

29.6.2014

Mikkeli-Turnauksen toinen päivä ja sijoituspelit alkoi poikien osalta pelillä jo kello 9.00. Varkaudesta saakka peliin saapuville siis varsin aikainen ylösnousu kesäloman suunnuntaiaamuun. Ensimmäisen pelin vastustajana oli järjestävän seuran Mikkelin Kissojen joukkue. Kuten lauantainkin pelit, niin myös tämä peli oli todella tasainen ja päättyi (vieraskoreasti) isäntien 2-1 voittoon.

Hieman hengähdystaukoa ja vastaan tuli jo lauantaina kohdattu Porrassalmen Urheilijoiden joukkue. PU siirtyi ensimmäisessä erässä johtoon kulmapotkun jälkeisen vedon kierrettyä maaliin hieman onnekkaastikin (”toimitusta” oikaistiin, että ei se vapari ollut, korjattu). WJK:n takaa-ajo tuotti tulosta ja peli tasoitettiin 1-1 päättäväisellä loppuun saakka pelaamisella. PU ”kuittasi” kuitenkin varsin nopeasti ja taas WJK oli takaa-ajajana. Periksiantamattomuus kannatti jälleen ja pian peli oli tasan 2-2. Pelin viime hetket olivat WJK:n selkeää painostusta ja yleisön kuuluvaa kannustusta, mutta maaliin saakka palloa ei millään saatu. Vastustajan puolustus ehti aina väliin tai sitten pallo meni hiuksen hienosti ohi maalin.

Sijoituspeleissä ei tunneta tasapeliä, joten puolen tunnin pelin jälkeen päädyttiin pilkulle.
Rangaistuspotkukisa lauottiin 3+ parit menetelmällä eli kolme laukojaa, mikäli sen jälkeen yhä tasan niin peli ratkeaa siihen pariin missä toinen onnistuu paremmin kuin toinen. Ensimmäiset laukojat onnistuivat molemmista joukkueista, 1-1. WJK:n toinen laukoja onnistui myös, tosin yleisön (heikkoja) hermoja koetellen yläriman kautta! PU:nkin toinen laukoja sai pallon maaliin ja peli oli 2-2

Kohta ylärima notkuu

Kolmannessa parissa ensin ampuneen WJK:n pelaajan veto meni juuri ja juuri ohi alakulman. PU:n kolmannella vetäjällä oli siis paikka ratkaista peli, sama ratkaisijan mahdollisuus tarjotaan myös maalivahdille ja niin siinä kävi, että WJK:n maalivahti esitti todella näyttävän torjunnan ja kolmen laukojan jälkeen peli oli yhä 2-2. Mentiin jatkopareille ja siellä ensimmäinen WJK:n laukoja pisti pallon sisään ja paineet taas vastustajalle. PU:n rangaistuspotkun antaja jännitti hieman ja veto karkasi yli maalin. Voitto WJK:lle rangaistuspotkuilla 3-2!
Rankkareiden seuraaminen oli joukkueellekin kova paikka ja niimpä PU:n viimeisen vedon mentyä yli koko joukkue syöksyi kentälle juhlimaan tiukkaakin tiukempaa voittoa.

Turnauksen viimeiseen peliin vastustajaksi tuli aiemmin kohtaamaton RiPa eli Ristiinan Pallo. Nyt lähdettiin vielä kovemmalla vimmalla hakemaan sitä ensimmäistä maalia. Kaikissa muissa peleissä oli aina annettu vastustajalle ensin se yksi eteen ja sitten oltu takaa-ajajina. Ottelun ensimmäinen maali syntyikin WJK:n toimesta jo ensimmäisen erän alkupuoliskolla. Siitä alkoikin sitten, ainakin katsomossa, hermoja riistävä johtoaseman puolustaminen. Ensimmäisen erän loppupuolen vastustaja oli vielä hieman taannuksissa WJK:n maalin jälkeen. Tosin muutama hyvä paikka heillekin tuli, mutta WJK:n maalivahti viimeistään esti maalin syntymisen. Toisella puoliajalla vastustaja yritti todella raivoisasti saada tasoitusmaalin ja sääkin vielä näytti nurjan puolensa eli tuli koko turnauksen ensimmäinen hetki, kun WJK:n pelissä satoi varsin rankasti. WJK:n puolustus kuitenkin kesti ja olisi kestänyt varmasti pidempäänkin. Kannustusjoukkojen ääni alkoi olla jo vesisateessa aika lopussa, mutta niin se tuomarin pilli armahti heitä ja peli päättyi 1-0 WJK:n voittoon.

Kastuneet, mutta onnelliset!

Viimeisen pelin jälkeen käytiin vielä pokkaamassa diplomit ja ikäluokan 1. ja 3. kovin pallotutkaan laukoja löytyi WJK:n joukkueesta.

Kahden päivän turnauksesta jäi muistoksi monen uuden joukkueen kohtaaminen, itseasiassa kaikki nyt kohdatut joukkueet olivat ihan uusia vastustajia. Kuusi tiukkaa peliä, muutama niukka tappio, pari tasapeliä, ihan liiankin jännittävä rangaistuspotkukilpailun voitto ja jos mahdollista niin vielä tiukempi 1-0 voitto turnauksen viimeisestä pelistä.

Turnaus oli hienosti järjestetty. Tulospalvelu pelasi todella hienosti, kentät hienoja nurmikenttiä, tuomarit tasapuolisia ja kioskin munkit hyviä. Yhden pelin alussa oli tuomari vähän hukassa. Ihan fyysisesti, mutta löytyi paikalle viimein. Eihän kaikki voi aina mennä kuin elokuvissa 😉

Hieno turnaus, josta riittää varmasti muisteltavaa ja legendaa kunnes seuraavissa peleissä niitä tulee lisää. Seuraavat pelit ovat elokuun alkupuolella pelattavat piirisarjan turnaukset. ”Toimituksen” autossa käytiin tulomatkalla paljon asiaa sisältävä keskustelu pelien merkityksestä.
Etupenkki – Nyt ei sitten tarvitse kuukauteen lähteä peliin.
Takapenkki – Miten niin ei tarvitse? Ei pääse lähtemään yhteenkään peliin!

Näihin kuviin ja tunnelmiin.

WJK kiittää

Turnajaisjoukot

28.6.2014

Mikkeli-Turnauksen ensimmäinen päivä alkoi odotetun vastustajan Kups:in kohtaamiselle. Koko kevään oli pojat kyselleet ”onko meillä pelejä Kups:ia vastaan”. Liekkö turnauksen ensimmäinen peli, vaiko jännitystä viimeinkin Kups:n kohtaamisesta, mutta ensimmäinen peli päättyi 0-3 tappioon. Pelkät lukemat ei taaskaan kerro kaikkea totuutta. Peli oli varsin tasaväkinen ja muutama onnekkaampi viimeistely ja peli olisi päättynyt ihan eri lukemin.

Seuraavana vastaan tuli Mikkeliläinen joukkue PU-62. Poikien ilmeet oli hieman epäuskoiset, kun kyseessä oli tyttö-joukkue 😉
Hieman vanhemmat tytöt olivat tosi tasaväkinen vastustaja ja peli päättyikin tasapeliin 1-1. Peli liikkui jälleen kentän päästä päähän ja molemmissa päissä nähtiin hienoa puolustamista ja loistavia maalivahtien torjuntoja.

Sunnuntaiaamun herätyksen aikaisuudesta pelattiin päivän viimeisessä pelissä. MiKi:n ykkösjoukkue siirtyi ottelun ensimmäisellä puoliajalla 1-0 johtoon, mutta toisen erän aikana WJK:kin sai rakennettua vaarallisia tilanteita Kissojen maalille. Kissojen puolustus kuitenkin kesti ja WJK:n pojat onnistuivat viimeistelemään vain yhden maalin. 1-1 Tasapeli tuloksena tästäkin ottelusta.

Alkusarjan sijoituksen mukaan määräytyvät jatko-ottelut alkaa siis WJK:n osalta jo aamulla kello 9.00. Osa pelaajista matkasi lepäämään kotiin Varkauteen ja osa jäi Mikkeliin. Kovin levollisille ei ainakaan Mikkeliin jäävien suunnitelmat kuulostaneet 😉

Toivottavasti aamulla on kentällä kuitenkin pirteitä pelaajia 🙂

 

18.6.2014

Juhannusviikon sää ei tosiaankaan näyttänyt kaikkein kauneinta puoltaan tiistai-illassa, kun pelattiin ystävyysottelu WJK -04 poikien ja SoU:n (Leppävirta) välillä. Todella hyytävässä ja sateisessakin säässä nähtiin kuitenkin hienoa peliä. Keskuskentän tekonurmella oli säästä riippumatta hyvä pelata. Toki kenttä oli liukas ja puuskittainen tuuli tempoi palloa ja pelaajia, mutta silti joukkueet tarjosivat kannattajilleen hienoa jalkapalloa. Tarkkaa puolustamista, hienoa syöttelypeliä, upeita torjuntoja ja tietenkin hienoja maaleja. Maalitolppienkin kestävyyttää kokeiltiin puolin ja toisin.

Kahden 25 minuutin erän jälkeen pelattiin vielä ylimääräinen ”jatkoaika”. Säästä viis, kun kerta kentälle oli tultu kauempaakin, niin kaikki ilo irti kavereiden kanssa pelaamisesta. Katsomossa jo alkoi tässä vaiheessa tulla monelle vilu 😉

Molemmat joukkueet tekivät hienoja maaleja, pelattiin täydellä innolla ihan loppuun saakka ja kaikilla pelaajilla näytti olevan todella hauskaa. Kaikille pelaajille, WJK:n -04 pojille  ja vierailija SoU:lle iso kiitos hienosta pelistä. Sää ei todellakaan suosinut, mutta pojat pelasi hienon, reilun, näyttävän ja jännittävänkin harjoituspelin. Oman maininnan ansaitsee kyllä myös huoltajat, vanhemmat, pelinohjaaja ja muutkin katsojat, jotka sateessa olivat tulleet kentälle poikia kannustamaan.

 

WJK_SoU

PS: Harjoitusottelussahan ei maaleja lasketa, mutta kun se kuitenkin aina kiinnostaa, niin lopussa joku kertoi tietävänsä, että WJK:n pojat teki muutaman maalin enemmän 😉

 

29.5.2014

Sateessa alkanut Helatorstain turnausmatka Toivalaan sai aurinkoisen lopun, kun paluumatkalle lähdettiin hieman märkinä, mutta onnellisina . Kaksi peliä, kaksi voittoa.

Ennen ensimmäistä, SaPaa vastaan pelattua peliä, valmentaja oli ottanut esille ihan suuren maailman taktiikkataulun ja joukkue keskittyi kuuntelemaan neuvoja miten tänään tullaan ja voitetaan.

Toivala 29514

 

Alku aina, jos ei nyt suorastaan hankalaa, niin hieman haastavaa ja WJK:n kovasta painostuksesta huolimatta ensimmäinen puoliaika päättyi 0-0. Toiselle puoliajalle lähdettiin entistä kovemmalla taistelutahdolla ja vaikka SaPa sen ensimmäisen maalin tekikin, niin pelin päätös vihellettiin 2-1 lukemin WJK:lle. Loistava nousu 0-1 asemista voittoon.

Ensimmäinen peli siis päättyi voittajien huutoon!

Toivala 29514

 

Otteluohjelma oli tiukka ja vain 20 minuutin tauon jälkeen oli vastassa ihan naapurit Leppävirralta.
Toinen peli alkoi hieman katsellen ja SoU pääsikin livahtamaan 0-2 johtoon. Tänään WJK:n -04 pojat ei kuitenkaan pienestä hätkähtäneet, vaan vastustajan toisesta maalista alkoi päättäväinen takaa-ajo ja kun peli oli saatu tasoihin 2-2, niin hyvällä pelifiiliksellä vaan saman tien ohi ja reilusti.
Ottelun loppuvihellyksen soidessa oli Toivalan jumbotronilla lukemat 7-3 WJK:n voitoksi.

Hieno pelimatka pojille, eikä katsomossakaan meinattu ihan tyynen viileinä pysyä. Tämä tempo kun pidetään koko kesän, niin voittokkaita uutisia tulee vielä paljon lisää.

Iso kiitos kaikille pelaajilla, huoltajille ja vanhemmille, ai niin ja valmentajallekin.

Lähdettiin, pelattiin ja palattiin voittajina!

WJK!

Voittajien on helppo hymyillä

Yhteistyössä

  • Varkauden Aluelämpö