Hae sivustolta

SM Hopeaa WJK:lle

20.03.2018

WJK Futsalin B-pojat uusivat edellisvuoden hopeasijoituksensa Futsalin SM -kisoissa Seinäjoki Areenalla kirkkonummelaisen MasKin kukistaessa WJK:n varsinaisen peliajan 2-2 jälkeen jatkoajalla lukemin 2-5.

WJK sai näin komean kolmen vuoden peräkkäisen SM -mitaliputken saatuaan C-junioreiden kultaa 2016.

B -alkulohohkossa WJK selätti FC Rauman ja Haukiputaan Pallon selvin 4-0 ja 7-1 lukemin. 2-3 tappio WJK:lle tuli vanhalle kiistakumppanille kirkkonummelaiselle MasKille, joka selvitti alkulohkonsa pelkin voitoin. Ottelu oli varsin hyvätasoinen ja vauhdikas.

Välieriin astui vastaan A -lohkon ykkönen FC Honka. Fyysinen ja hyvin puolustanut Honka meni alussa 0-1 johtoon, mutta WJK ajoi rinnalle ja ohi 1-2 voitollaan.

Toisessa välierässä MasKi kukisti yllättäjä Lapuan Ponnistuksen lukemin 6-3.

WJK:ta vastaan finaaliin asteli kova MasKi joka oli aloittanut aiemmat ottelunsa varsin vahvasti. Toisin kuitenkin kävi kun WJK oli hyvin latautunut otteluun ja vyörytti hienolla pelillään hyökkäyksiään kahden kentällisen voimin käyttäen kahta erilaista pelisysteemiä. WJK siirtyikin 1 minuutin jälkeen Ilari Kekäläisen maalilla 1-0 johtoon maalivahti Tuomas Venäläisen hyvästä heittoavauksesta.  WJK:n vei 4 min kohdalla 2-0 johtoon Henri Niemi Kekäläisen syötöstä. Seuraavaksi Kekäläisen läpiajon MasKi esti rikkomalla rumasti takaapäin keltaisen kortin arvoisesti. Saadun vaparin Niemi tälläsi muuriin. Pikkuhiljaa MasKi sai nostettua peliään luoden mm. useita vaarallisia kulmapotkukuvioita. Sitkeä MasKi hyökkäsi vahvasti kolmen pelaajan voimin ja saikin tehtyä tärkeän 1-2 kavennusmaalin maalinedustalta. WJK pyrki puolustamaan tarkasti ja tekemään ottelun ratkaisun vastahyökkäyksillään. Vaarallisen Kekäläisen loukkaantumisen myötä WJK:n hyökkäyspeli ei toiminut alun tavoin, muutamaa hyvää tilannetta ja tolppalaukausta lukuunottamatta. MasKi iskikin varsinaisen peliajan lopussa tasoitusmaalin 2-2 ja ottelu meni jalkoajalle. WJK tiivisti jatkoajalla hieman peluutustaan, mutta ratkaisumaali nähtiin kun MasKin hyökkääjä pääsi takatolpalta ohjaamaan jatkoaikavoittomaalin 2-3. Espoolaiset saivat tästä lisävirtaa ja kaunistelivat vielä ottelun loppulukemiksi 2-5.

WJK:n vahvassa ja tasaisessa hopeajoukkueessa pelasivat: Tuomas Venäläinen (mv), Valtteri Vainonen (kapt), Henri Niemi, Mikael Immonen, Jesse Kauhanen, Jesse Jäppinen, Paavo Malinen, Eetu Savolainen, Joakim Happonen, Eemeli Hänninen, Ilari Kekäläinen ja Heikki Korhonen.

Valmentajina toimivat Matti Immonen ja Topias Mäki.

Joukkueenjohtajana toimi Anu Kangas Happonen ja huoltajana Kirsi Nummela.

Futsalin osalta WJK:sta useampi pelaaja ja valmentaja ovat saaneet kutsun SPL:n Futsalin Itäisen alueen  joukkueeseen Eerikkilään 28.-30.3. Pelaajakehitysleiriltä mm. etsitään pelaajia Futsalin U19 maajoukkueeseen.

Kommentit (0)

Yhteistyössä

  • Varkauden Aluelämpö