Hae sivustolta

WJK ja JK yhdistävät voimansa futsal joukkueeksi

19.09.2017

Futsalin menestystarinaa on voitu seurata Varkaudessa muutaman vuoden ajan, kun 01-ikäluokan pojat voittivat ensin  C-junioreiden Suomen mestaruuden vuonna 2015. Kauteen 2016-2017 lähdettiin nuorella B-junioreiden joukkueella ja tuloksena oli SM hopeaa. Kultamitali B-junioreista jäi vielä saavuttamatta ja uudet tavoitteet asetettiin kevääseen 2018.

Nuorten tavoitteiden saavuttamiseksi yhdistävät nyt voimansa Warkaus JK ja WJK Juniorit. WJK Futsal joukkue ilmoitetaan miesten sarjaan – toki nuoret pelaavat myös oman piirisarjansa tavoitteena edustusoikeus SM finaaliin Seinäjoella 2018. Warkaus JK näkee yhteistyössä myös mahdollisuuden omille pelaajilleen tehokkaaseen talvikauden harjoitteluun: ”Tehokas palloharjoittelu tukee kesäkauden pelaamista ja mielellämme olemme tukemassa nuorten tavoitetta. Samalla rakennamme hyvää yhteistyötä aikuispelaamisen kynnyksellä olevien junioreiden kanssa, ” toteaa JK:n valmentaja Tuomo Tuunainen.

Sekä miesten joukkuetta, että toki nuorten B-junioreiden joukkuetta lähtee valmentamaan Vuoden valmentajanakin palkittu Matti Immonen. ”Tavoitteet kevääseen 2018 asetettiin jo viime keväänä, nälkä jäi kirkastaa saavutettu hopeamitali”, toteaa Immonen. Immonen on luotsannut 01-vuoden ikäluokkaa pienistä pojista saakka, jokaisen pelaajan vahvuudet ja osaaminen ovat tuttuja. ”Yksin emme olisi voineet lähteä pelaamaan miesten sarjaa – pelimäärät olisivat olleet oman piirisarjan kanssa liian suuria nuorille pelaajille, yhteistyöllä se on mahdollista. Yhteispelaamisella pyritään saamaan hyviä, kehittäviä pallollisia harjoituksia, jossa pelaajien taitotasoa ja pelikäsitystä kehitetään pelitemmon ja pallokosketusten kautta, joka palvelee sekä futsalia että jalkapalloa Varkaudessa”, toteaa futsal joukkueen valmentaja.

”Tavoitteet ovat tulevaisuudessa ja haluamme tarjota nuorille pelaajillemme yhden pelaajapolun mahdollisuuden futsalin parissa”, kertoo molempien joukkueiden toimintaa organisoiva joukkueenjohtaja Anu Kangas-Happonen. Futsalissa pelataan vahvat kansalliset U19 ja U21 sarjat, joten jatkokin on mietittynä B-junioreiden iän jälkeen. ”Totesihan Palloliiton futsal vastaava ensimmäisen SM mitalimme jälkeen, että odottaa näkevänsä varkautelaiset nuoret muutaman vuoden päästä pelaamassa A-junioreiden sarjaa”.

Futsal toimintaan tullaan panostamaan Varkaudessa jalkapalloseuran toimintoja kehittämällä. Koko seuran futsal leiripäiviä tuetaan asiantuntevalla valmennusosaamisella ja samalla koulutetaan seuran omia valmentajia futsalin lajivalmentamiseen. Tavoitteena on mahdollisimman monen juniorijoukkueen osallistuminen Itä-Suomen alueen piirisarjoihin, sekä tyttö- että poikajoukkueilla. Myös Varkauden erotuomarikerho varautuu aktiiviseen pelikauteen kouluttamalla lisää tuomareita futsaliin.

 

Kommentit (0)

Yhteistyössä

  • Varkauden Aluelämpö